Maternitatea din Brașov, o clădire fără acoperiș. Pacientele merg la baie cu rândul

Data publicării:
maternitate brasov

Datorită faptului că acoperişul nu a fost consolidat, a trebuit, prin forțe proprii, să punem după cum se vede o tablă, chiar și partea asta cu nailonul respectiv, ca infiltrațiile să nu ajungă la etajele

inferioare”, spune Gheorghe Muntean, şef Serviciu administrativ aprovizionare.

Când plouă, apa se infiltrează prin pereți şi ajunge până în saloanele în care sunt internate proaspetele mămici. Iar asta nu este singura problemă, pacientele trebuie să meargă la baie, cu rândul.

„Ne străduim, printr-un program, printr-un orar. Cezarienele folosesc dușul de la etajul 1, lăuzele normale de la etajul 3, prin rotație, între orele de alăptare și ne descurcăm”, explică Mihaela Zainea, asistent medical.

„Condițiile clădirii sunt precare, este învechită, geamurile sunt vechi, toaletele sunt vechi”, spune o pacientă.

„Zici că se toarnă filme horror”, spune altă pacientă.

Acum, constructorul negociază cu Ministerul Sănătății redeschiderea şantierului.

Pentru că banii nu au fost asigurați totdeauna la timp, constructorii și-au făcut și ei socotelile lor. Noi suntem acum la faza la care am pus niște bani in buget la rectificarea din vară”, declară Eugen Nicolăescu.

Condiția principală este ca bordul Băncii Mondiale să aprobe extinderea creditului pentru încă un an de zile, pentru că în mod normal se termină la 31 decembrie. Dacă Banca Mondială își va da OK-ul, un nou contract, ar trebui ca de la 1 ianuarie să reînceapă lucrările”, speră Mircea Preda, managerul Maternității Brașov.

Pentru ca lucrările să fie finalizate este nevoie de o investiţie de 12 milioane de lei. Pe 11 noiembrie, o comisie de la minister va veni la Braşov pentru a reevalua lucrările şi pentru a stabili prețul final.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri