Medic: Transplantul de cap - o operație chirurgicală de două zile, care va costa 10 milioane de dolari

Data publicării:
transplant

"Voi demonstra lumii întregi că acest experiment poate reuși și că toate îndoielile la adresa lui țin de 'limitele mentale ale umanității' ", a afirmat, într-un interviu, acest specialist de 51 de ani, de la Spitalul Molinette din Torino.

El își va prezenta controversata idee în cadrul celei de-a 39-a conferințe anuale a American Academy of Neurological and Orthopaedic Surgeons (Academia Americană a Chirurgilor în domeniul Neurologiei și Ortopediei), care va avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, în orașul american Annapolis.

Intitulată 'Transplant de cap: Viitorul este acum', expunerea sa ocupă un loc cheie în programul reuniunii.

Sergio Canavero nu a furnizat date tehnice, motivând că acestea pot fi găsite în publicațiile sale. În schimb, a dat amănunte despre ce ar urma să se întâmple în sala de operație. "Acolo se vor întâlni cei doi, donatorul de corp și primitorul de corp. Capul ce trebuie transplantat va fi răcit la 12 grade și apoi se va trece la decapitarea celor două persoane, secționându-se vasele sangvine, mușchii și oasele. După care, va începe faza în care pacientul va primi noul său corp", a explicat medicul italian. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri