Medicii care s-au ocupat de gravida de la Maternitatea "Elena Doamna" au minţit. Surse IML: Bebeluşul era mort la internare

Data publicării:
maternitate

ACTUALIZARE 14.00. Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi nu se va mai ocupa de gravidele care riscă să nască prematur, iar doi dintre medicii acuzaţi de malpraxis în cazul decesului unui copil nu vor mai efectua gărzi. Sunt doar două dintre măsurile administrative ce ar putea fi luate la această materniate de o comisie înfiinţată la nivelul Ministerul Sănătăţii.


Reprezentanţii Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi arată, în raportul întocmit după necropsie, că bebeluşul nu a murit la naştere, cum a susţinut conducerea Maternităţii ”Elena Doamna", ci era mort cu peste 24 de ore înainte ca mama să ajungă în spital pentru a naşte.

Anchetă internă la Maternitatea din Iași, după moartea controversată a unui bebeluș 

Anchetă la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Paznic: Dacă trezeam pe cineva din somn îmi făceau referat

”Necropsia a fost finalizată în urmă cu două zile şi trimisă către toate organele care anchetează cazul, de la Ministerul Sănătăţii la Poliţie. Putem să spunem doar faptul că bebeluşul murise cu mai bine de 24 de ore înaintea naşterii", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Diana Bulgaru, directorul IML Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că joi se va întruni o comisie de malpraxis în acest caz, în condiţiile în care concluziile raportului medico-legal arată că bebeluşul s-a născut mort, deşi reprezentanţii maternităţii afirmau că acesta era în viaţă la naştere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri