Ministerul Sănătății susține plata orelor suplimentare pentru personalul medico-sanitar implicat în îngrijirea răniților din Colectiv

Data publicării:
smurd intrare urgente

„Amendamentele care au fost depuse de domnul Buicu vor fi susținute ca amendamente agreate și de către Ministerul Sănătății la proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 27/2015. Munca suplimentară efectuată potrivit alin. (5/12) începând cu data de 30 octombrie 2015 se salarizează în funcție de tariful orar aferent salariului de bază avut, la care se adaugă un spor de 100% din tariful orar al salariului de bază. Prin acest amendament se propune plata suplimentară a personalului din sistemul sanitar care a acordat asistență medicală, în afara programului normal de lucru, răniților în urma accidentului tragic din clubul Colectiv”, susțin reprezentanții MS.

Potrivit sursei citate, este vorba de acei oameni care au venit în mod voluntar la serviciu, o parte dintre aceștia lucrând non-stop, chiar și 48 de ore, pentru a încerca să salveze viața persoanelor rănite.

„Munca suplimentară și efortul acestor profesioniști trebuie recunoscute, astfel încât plata orelor suplimentare pe care acești oameni le-au efectuat mi se pare o măsură bine-venită. În condițiile în care ne confruntăm cu exodul medicilor în străinătate consider că este o poziție justă ca atunci când putem să îi răsplătim pe profesioniștii sistemului medical”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului.

MS precizează că impactul bugetar al acestei măsuri este foarte mic, având în vedere că este vorba de un număr destul de redus de angajați și de unități sanitare.

„Aplicarea prevederii se va face după ce va fi emisă o Hotărâre de Guvern, iar sursa de finanțare este Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”, menționează MS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri