OMS recomandă limitarea ascultatului de muzică. Potrivit organizației playerele audio, concertele şi barurile sunt „o ameninţare serioasă”

Data publicării:
orga electronica casti -Mediafax Foto-Laszlo Raduly

Foto: Mediafax

Cifrele publicate de OMS arată că 43 de milioane de oameni, cu vârste între 12 şi 35 de ani suferă de pierderea auzului, iar incidenţa acestei probleme este în creştere. În cadrul grupei de vârstă amintite, potrivit OMS, jumătate dintre oamenii din ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare au fost expuşi unor niveluri periculoase ale volumului sunetului produs de dispozitivele personale de redare a muzicii. De asemenea, 40% din populaţia acestor ţări a fost expusă unor niveluri periculoase de zgomot în baruri şi cluburi.

Proporţia de adolescenţi americani care suferă de pierdere a acuităţii auditive a crescut de la 3,5%, în 1994, la 5,3%, în 2006.

Pe lângă faptul că este important ca volumul sunetului să fie menţinut la niveluri joase, limitarea utilizării dispozitivelor muzicale personale la o oră pe zi ar putea ajuta foarte mult în ce priveşte reducerea expunerii la zgomot”, se arată în raportul OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, ca regulă generală, menţinerea volumului de sunet al unui player muzical la 60% din capacitatea maximă.

În cazul persoanelor care vor să se izoleze de zgomotul din timpul călătoriilor cu trenul sau avionul, OMS recomandă utilizarea de căşti audio care anulează zgomotul exterior şi care permit ca muzica să fie auzită clar la un volum sonor mai redus.

De asemenea, OMS recomandă utilizarea de dopuri de urechi în sălile de concerte foarte zgomotoase şi luarea de pauze de linişte”. În plus, fanii muzicii ar trebui să stea departe de difuzoare la concerte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri