Operaţie de protezare în premieră naţională

Data publicării:
medici operatie doctori - GettyImages - 71205641

În urmă cu un an, Bogdan Roşu a fost diagnosticat cu necroză a oaselor umărului. O boală care îi dă dureri cumplite la ambele braţe. Bărbatul de 32 de ani din Roman nu-şi poate mişca mâinile aproape deloc. Speră că după operaţie se va simţi din nou ca un om normal.

Intervenţia, făcută la Clinica de Ortopedie a Spitalului de Recuperare Iaşi, a fost realizată de o echipă de medici ajutaţi de un chirurg român care, stabilit în Franţa, a mai făcut astfel de intervenţii în Toulon.

Marius Scarlat, chirurg ortoped Toulon, Franţa: „Sunt proteze foarte moderne care sunt fără ciment în titan, microporoase, care sunt foarte bine implantabile şi care sunt extrem de stabile”.

Operaţia nu este o premieră doar pentru medicii din Iaşi, ci şi pentru România. Proteza şi instrumentarul necesar au fost comandate din Germania, iar costul operaţiei - 1.500 de euro -, este acoperit de stat.

Medicii i-au promis pacientului că, după perioada de recuperare de o lună şi jumătate, îşi va putea mişca din nou braţul stâng. Iar când va fi complet refăcut, va urma intervenţia şi la umărul drept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri