Piciorul reumatoid, boală confundată deseori cu monturile

Data publicării:
medic doctor pacient GettyImages-151262785-2

Poliartita reumatoidă este distrugerea antepiciorului, zona din spatele degetelor. Este o boală autoimună, în care imunitatea corpului este mai crescută decât normal, ceea ce duce la distrugerea propriilor structuri, a atriculaţiilor, tendoanelor şi a tututor componentelor articulaţiilor.

Poliartrita este maladie inflamatorie generală, evolutivă, ce afectează atât unele articulaţii cât şi diverse organe interne. Sunt afectate mâinile, cotul, genunchiul, şoldul, umărul. Sunt prinse toate articulatiile.

Această boală se manifestă prin durere şi deformare a articulaţiei afectate.

Seamănă cu monturile, numai că prezintă această tipică distrugere a articulaţiilor. Piciorul reumatoid arată asemănător cu un picior deformat de monturi. Încălţămintea este mai puţin importantă, însă în cazul poliartritei. Indiferent de încălţăminte, suferinţa este aceeaşi. Nu e ca la monturi când dacă luam pantofi largi, e mai bine.

Femeile sunt mai afectate decât bărbaţii. Peste 75% din pacienţi sunt femei.

Tratamentul este iniţial medicamentos. Sunt medicamente care pot ţine în loc procesul inflamator şi amâna aceste deformaţii. Acesta este primul pas al tratamentului.

Al doilea pas constă în intervenţia chirurgicală de corecţie a piciorului.

Înaintea operaţiei, pacientul trebuie să facă tratamentul corect pentru poliartită, astfel încât să nu aibă analizele de inflamaţie ridicate. Dupa tratamentul chirugical, perioada de recuperare este între 6 şi 12 săptămâni, după care urmează alte intervenţii de protezare a zonei afectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri