Producătorii de băuturi răcoritoare modifică rețetele. Coca-Cola reduce cantitatea de zahăr

Data publicării:
sucuri zahar

Coca-Cola a redus conţinutul de zahăr din băuturile vândute în Canada şi va aplica aceeaşi reţetă ca în Statele Unite. Anul trecut, Coca-Cola, Pepsi şi Dr. Peppper au anunţat că vor să vândă băuturi cu până la 20% mai puţin zahăr în următorii 10 ani. Producătorii vor să atragă astfel şi clienţii care se uită cu atenţie la ce scrie pe etichetă.

Dacă luăm primii trei producători de suc din România în funcţie de vânzări, fiecare pahar de suc conţine cam aceeaşi cantitate de zahăr - 7 linguriţe. Nu este singurul aport de zahăr. Aproape orice produs cumpărat din supermarket îl conţine.

Dacă citiți etichetele de pe mezeluri, o să vedeți că e scris zahar”, spune Catrinel Macovei, medic nutriţionist.

Aşa ajungem în situaţia în care un român înghite 16 linguriţe de zahăr în fiecare zi. Aproape jumătate din cantitate vine de la băuturile răcoritoare. Şi nu e bine deloc.

Corpul este flămând, dar nu primește nutrienți necesari, sunt calorii goale. Obezitatea duce la bolile cronice de azi, cardiovasculare, diabet”, adaugă Catrinel Macovei.

Potrivit unui studiu Credit Suisse peste 400 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet din cauza consumului de zahăr. La nivel mondial, se consumă cu 45% mai mult zahăr decât acum 30 de ani.

Cât zahăr conţine o doză de suc

Canada cutie de 355 ml. - 42 de grame (2014), 39 de grame (acum)

SUA cutie de 355 ml. - 39 de grame

România cutie de 330 ml. - 35 de grame 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri