Reacţia unui medic în scandalul dezinfectanţilor: Mă simt jignit

Data publicării:
biocide-1

„Este jignitor pentru noi, ca doctori, să auzim şi să trecem prin astfel de momente. În 2007, noi am început să ducem copii în alte ţări pentru operaţii pe cord şi am primit buletinele bacteriologice la mulţi copii de-ai noştri. Şi ne-au atras atenţia că sunt germeni extrem de serioşi şi pe care ei nu i-au văzut de foarte mulţi ani. De exemplu, în Germania spuneau că au fost microbi pe care nu i-au văzut de 40 de ani”, a spus doctorul Cătălin Cîrstoveanu.

Tot acesta spune că semne de întrebare ar trebui să ridice şi medicamentele folosite în România, care au efecte mult mai slabe decât cele din străinătate.

„Eu, când mă mai duc prin SUA, aduc antitermice de acolo, pentru că sunt mult mai eficiente. E foarte simplu. Şi apoi când vezi că un antibiotic nu merge şi aduci un alt antibiotic cu acelaşi nume al substanţei de bază şi funcţionează, ce părere aveţi? Sunt convins că fiecare vrea să-şi protejeze un business. Şi aşa le spun mereu... Cei care vreţi ca cele mai ieftine medicamente să fie în spitale, poate le-aţi vrea pentru copiii dumneavoastră...”, spune Cătălin Cîrstoveanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri