Plusuri în Sănătate: Spitalul Judeţean Craiova a fost acreditat pentru prelevare şi transplant de ţesut osos

Data publicării:
medici Oase

Încă un spital din ţară se alătură celor în care se fac deja prelevare şi transplant de ţesut osos: Spitalul Judeţean Craiova a obţinut de curând acreditare în acest sens. De această procedură vor beneficia mulţi dintre pacienţii Clinicii de Ortopedie, după cum declară preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Intervenţia poate fi necesară deopotrivă în cazul unor fracturi grave şi în cazul unor boli articulare, motiv pentru care medicii de la Spitalul Judeţean Craiova se aşteaptă ca 10-20 de pacienţi să beneficieze lunar de transplant de ţesut osos. Toate costurile vor fi suportate de Consiliul Judeţean, care este pregătit să investească în acest program în jur de 10 milioane de euro.

Transplanturile de ţesut osos sunt intervenţii care se impun destul de frecvent. Pe de-o parte, se efectuează în cazul unor traumatisme precum fracturi deschise, când osul se sparge în fragmente mici. Pe de altă parte, sunt necesare în unele cazuri cronice, cu distrugeri mari de ţesuturi osoase.

Acreditarea Spitalului Judeţean Craiova pentru activitatea de prelevare şi transplant de ţesut osos şi tendinos este valabilă timp de cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri