Terapia cu oxigen hiperbar ar putea fi implementată şi în România. Deocamdată sunt doar planuri

Data publicării:
hiperbar

În Statele Unite, terapia cu oxigen hiperbar este folosită pentru vindecarea rapidă a rănilor cronice, provocate de diabetice şi radiaţii, sau arsurile grave.

Thomas Serena, contractor pentru terapia cu oxigen hiperbar: „Putem să evităm spitalizările îndelungate. Acesta este unul dintre obiectivele principale, să nu îi ţinem pe pacienţi atât de mult spitalizaţi la noi”.

Răniţii din clubul Colectiv ar fi putut fi trataţi mai uşor, dacă în România ar fi funcţionat astfel de camere hiperbarice.

Cristian Niţescu, director medical la Spitalul de Arsuri din Capitală: „Au fost anumite cazuri care erau extrem, extrem de grave cu arsuri de căi aeriene inferioare unde terapia hiperbară poate că ar fi ajutat. nu stiu să cuantific cât de mult ar fi reuşit să crească durata de supravieţuire a pacienţilor respectivi”.

Spitalele din România se confruntă cu lipsa banilor, dar şi a specialiştilor care să aplice această terapie.

Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu": „Cam 2 milioane de lei. (Iar personal aţi avea?) Nu, acesta trebuie să fie antrenat pentru că se lucrează în condiţii de presiune pozitivă, adică trebuie cineva să urmărească aparatul respectiv, înăuntru poate să existe o persoană sau două care fac procedeul şi trebuie să fie în permanenţă urmărit”.

Singura cameră hiperbarică din ţară este amenajată, de mai bine de doi ani, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Nu este folosită pentru că nu sunt angajaţi medici şi asistente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri