UTILITAR. Cum pot beneficia pacienții de servicii medicale la domiciliu

Data publicării:
asistenta spital completeaza formular-3

Medicul care tratează pacientul este cel care poate recomanda anumite servicii de îngrijire medicală la domiciliu, doar dacă pacientul este complet imobilizat la pat.

Medicii de specialitate pot recomanda îngrijiri medicale sau paliative la domiciliu pentru asigurații cu afecțiuni oncologice, HIV-SIDA sau accident vascular cerebral, doar după o consultaţie medicală.

Pentru a beneficia de aceste servicii aveţi nevoie de o recomandare scrisă de la medic. Acest document trebuie depus la casa de asigurări de sănătate în termen de cinci zile de la data emiterii.

Trebuie să depuneţi, de asemenea, o cerere, un document care atestă calitatea de asigurat, o copie a actului de identitate, biletul de externare şi declarația pe propria răspundere din care să rezulte că afecțiunea nu a apărut în urma unei boli profesionale, a unui accident de muncă sau sportiv.

Dacă solicitarea este aprobată, vă adresaţi apoi unui furnizor de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu care are contract cu casa de asigurări de sănătate.

Recomandarea pentru îngrijiri paliative se face numai de către medicii de specialitate pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și cei cu HIV/SIDA cu speranță limitată de viață. Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri paliative la domiciliu nu poate depăşi 90 de zile de îngrijiri, o singură dată în viață. Serviciile de îngrijire medicală pot fi acordate 90 de zile în decursul a 11 luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri