Intervenție chirurgicală riscantă la Cluj Napoca, pentru a salva viața unui pacient bolnav de cancer

Data publicării:
ChirurgClujNapoca

Pacientul în vârstă de 44 de ani este din Bucuresti. În urmă cu un an, medicii au stabilit că are cancer. De atunci a făcut peste 30 de şedinţe de chimioterapie, însă tumora nu s-a oprit din creştere.

„Aici este vârful limbii, care este prins tumoral şi cade, are tendinţa să cadă, iar restul limbii de aici, toată, este în tumoră”, explică Teofil Lung, chirurg maxilo-facial.

Am început să mă simt foarte rău şi am slăbit foarte mult, aveam vreo 90 şi ceva de kilograme şi într-o lună de zile, chiar nu pot să mai mănânc nimic, mai am 60 de kilograme. 60 şi ceva poate”, spune Ion Gheorghe, pacient.

Tumora i-a afectat în întregime limba, gâtul, dar şi o parte din creier.

„Încercăm să facem pentru a treia oară în România această intervenţie-comando, care constă în îndepărtarea în totalitate a limbii şi a ţesutului de sub limbă”, a declarat Teofil Lung.

„Încercăm să facem o reconstrucţie imediată cu un lambou din marele pectoral, pe care încercăm să-l introducem în cavitatea bucală ca să suplinească acest gol,” adaugă el.

Niciun medic din România nu a vrut până acum să-l opereze. Chirurgul din Cluj-Napoca este singurul din ţară care a mai realizat astfel de proceduri, două la număr. Ultima a fost realizată în urmă cu 10 ani, la o pacientă care a reuşit să vorbească după 21 de zile de la operaţie şi şi-a reluat alimentaţia normală după o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri