Medici, farmacişti şi angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate, suspecţi că falsificau reţete

Data publicării:
retete false

Gruparea formată din medici, farmacişti, dar şi angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare funcţiona încă din anul 2012. Procurorii DIICOT suspectează că medici de familie şi specialişti eliberau reţete pentru afecţiuni neurologice pe numele unor bolnavi sau presupuşi bolnavi. După decontarea reţetelor, banii se întorceau la medici şi farmacişti, prin intermediul unei firme din localitatea Livada.

Procurorii DIICOT au ajuns dis-de-dimineaţă la o farmacie din Satu Mare, dar şi la locuinţele mai multor medici de familie şi specialişti din municipiu. Anchetatorii au descins şi la cabinetele cadrelor medicale de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Satu Mare.

"Este implicată şi o farmacie cu două puncte de lucru. Nu vă putem da, la acest moment, denumirea ei, însă, pot să vă spun că, din aproximativ 150 de farmacii care există pe raza judeţului Satu Mare, această farmacie beneficia de 20 la sută din totalul sumelor decontate de CAS, fiind o farmacie cu doar două puncte de lucru", a spus Violeta Fotache, purtător de cuvânt DIICOT.

În urma descinderilor, procurorii au sigilat cabinetul şefului Secţie de Psihiatrie de la Spitalul Judeţean Satu Mare şi pe cel al asistentei-şefe. Verificări au fost şi la biroul soţiei medicului şef de la Psihiatrie, care este directoarea adjunctă a Casei de Asigurări de Sănătate din Satu Mare. Anchetatorii au ridicat cutii întregi cu reţele, dar şI calculatoare.

"Au solicitat conducerii CAS Satu Mare să le pună la dispoziţie reţetele pe suport de hârtie cât şi electronic din 2012 până în prezent, pentru specialităţile psihiatrice şi neurologice de la anumite farmacii în relaţie contractuală cu CAS Satu Mare", a spus Marcela Similar, purtător de cuvânt CAS Satu Mare.

Ancheta procurorilor este în plină desfăşurare şi va stabili, după cercetarea documentelor, vinovăţia reţelei decontărilor false din Satu Mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri