1.000 de oameni izolaţi în Caraş-Severin, după ce viitura a rupt un dig

Data publicării:
inundatii gataia captura

Viitura de pe râul Bârzava, aflat sub cod roşu de inundaţii, a rupt digul nereparat de ani de zile şi a inundat drumul judeţean care leagă satul Şoşdea de restul comunei. Maşina cu pâine a rămas blocată.

„Azi-dimineaţă, când am venit, era apă, dar nu era apă cum e acum. Era, să zic, de 40 de centimetri. Şi până am descarcăt, să zic 7 minute, până m-am întors înapoi cu maşina, deja balustrada nu se mai vedea”, spune şoferul.

Intrarea în satul Şoşdea este complet acoperită de ape, după ce râul Bârzava a spart digul şi a inundat această zonă. În urmă cu câteva zile, aici era un teren de sport pe care se jucau toate meciurile de fotbal din comună. Astăzi, abia dacă se mai văd porţile”, transmite corespondentul Digi24.

Autorităţile au adus saci cu nisip şi o volă cu care să consolideze digul improvizat.

Brian Filimon, primarul comunei Măureni

Am umplut saci cu nisip, am încercat să înălţăm digul, undeva la două rânduri de saci, o mie de saci”, spune Brian Filimon, primarul comunei Măureni.

Cei 10 elevi care au plecat pe jos, de dimineaţă, să susţină examentul de Matematică la Evaluarea Naţională, nu s-au putut întoarce acasă fără ajutorul pompierilor. Mijloc de locomoţie la care a apelat şi poştaşul.

Apa a intrat în şapte case. 10 oameni au fost evacuaţi şi alţi 1.000 sunt izolaţi.

Şuvoaiele de apă au curs până la următoarea localitate, Sculea, acolo unde pompierii au muncit cot la cot cu localnicii să ridice diguri tot mai înalte din saci de nisip.

Digurile întărite de pompieri cu saci de nisip n-au reuşit să oprească viitura, iar apa a ajuns pe străzi şi în gospodăriile oamenilor”, transmite corespondentul Digi24.

O sută de pompieri şi jandarmi au lucrat încă de aseară în localitate. Aproape 40 de gospodării au fost inundate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri