3000 de biciclişti la Prima Evadare, cel mai mare concurs de ciclism off road din Estul Europei

Data publicării:
Biciclete

O oră şi 50 de minute a durat prima evadare pentru cel mai bun dintre cicliştii care s-au înscris la start. 55 de kilometri prin pădure şi pe drumuri de ţară au lăsat semne vizibile. Noroi pe bicicletă, pe echipamanet şi chiar pe faţă. Efortul a meritat, mai ales pentru câştigător.

„A fost foarte rapidă. Au fost prin pădure multe porţiuni de noroi, unde era destul de tehnic la viteză”, spune Lucian Logigan, câştigătorul competiţiei.

Anul acesta nu a adus vreo supriză în vârful ierarhiei. Primele două locuri pe podium au fost aceleaşi ca şi în 2013. Diferenţa notabilă a fost că anul acesta numărul de participanţi a fost cu mult mai mare. Peste 3 000 de ciclişti s-au înscris la start. Nu cu vreun gând de victorie, ci mai degrabă să petreacă o zi în natură. Dar au venit pregătiţi cursă.

În primul rând, a fost nevoie de o bicicletă mountain bike. Minimul este casca, mănuşi pentru protecţie, cu gel pentru căzaturi, pantaloni cu bazon, tricou multat şi, pentru cei avansaţi, pantofi speciali care au prinderi speciale.

A şasea ediţie a concursului Prima Evadare s-a desfăşurat pe un traseu care a pornit de la Pădurea Băneasa şi s-a încheiat tocmai la Snagov. Dificiltatea a fost dată, pe de-o parte, de terenul accidentat, şi pe de altă parte, de noroiul format în urma ploilor de săptămâna trecută. Acest lucru nu i-a descurajat însă pe participanţi.

Este atât de multă lume. Nu am mai participat la vreo competiţie asemănătoare. Sincer, este un eveniment foarte bine organizat. Sunt impresionat.

Pe lângă distracţie, Prima Evadare a înseamnat şi deschiderea sezonului de competiţii mountain bike. Traseul din nordul Capitalei, pe care concurenţii au pedalat astăzi, rămâne deschis oricui vrea să încerce un pic de aventură la final de săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri