40 de elevi din Galați, la spital după ce au băut laptele primit la şcoală

Data publicării:
lapte la scoala

Avem o intervenţie, în momentul de faţă este în desfăşurare, se transportă copiii către spital. Sunt în jur de 40 de copii care au simptome digestive - dureri abdominale, vărsături şi diaree”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi, Domnica Ursu, , citată de News.ro.

Medicii de pe ambulanţă urmează să decidă câţi dintre elevii cu simptome digestive vor fi transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Galaţi.

Elevii sunt de la Şcoala gimnazială nr. 40 „Iulia Hașdeu” din municipiul Galaţi.

Reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) spun că elevii au acuzat stările de rău după ce ar fi băut laptele primit la şcoală.

La sfârşitul săptămânii trecute, 17 copii - opt băieţi şi nouă fete - cu vârste între 11 şi 14 ani, au fost internaţi la Spitalul de Copii din Galaţi cu toxiinfecţie alimentară, după ce au fost preluaţi cu ambulanţele de la şcoala din localitatea Pechea, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică spunând că elevilor li s-a făcut rău după ce au băut lapte primit la şcoală în cadrul programului guvernamental „Laptele şi cornul”.

Luni, produsele lactate distribuite prin programului „Laptele şi cornul” nu au mai ajuns la elevii din judeţul Galaţi, după ce lotul de lapte existent în şcoli fusese retras. Excepţie au făcut doar elevii din municipiul Galaţi care au primit iaurt în loc de lapte.

De marţi însă a fost reluată furnizarea laptelui în cadrul programului „Laptele şi cornul”.

Analizele de laborator făcute de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au arătat că laptele distribuit elevilor din judeţ nu conţine germeni patogeni.

Nu s-a găsit niciun germen patogen. Se pare că nu a fost contaminare cu germeni. Pe 19 eşantioane recoltate, toate au fost negative, la fel au ieşit şi la veterinar. Totuşi, coproculturile la copii nu au ieşit, ca să vedem. Poate fi o enteroviroză... laptele acela să fi fost doar alterat, deci nu cu germeni. Sunt deocamdată supoziţii şi până nu lămurim exact şi coprocultura... Modificări organoleptice pot să apară, dar nu neaparat cu germeni. Deocamdată sunt doar supoziţii”, declara, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri