Adolescentă legată de pat, într-un centru pentru copii cu nevoi speciale

Data publicării:
fata

În fotografiile trimise de un telespectator se vede o tânără imoblizată. Cămaşa de forţă îi ţine mâinile blocate la spate, într-o poziţie chinuită. Şi asta pentru că nu e vorba de un accesoriu profesionist, ci de unul improvizat de angajaţii centrului din Caracal.

Daniela Zaharia, "Case de tip familial SF. Mihail" Caracal: „„Este un copil cu probleme, cu probleme grave şi ar trebui să avem personal, om la om, adică pentru ea ar trebui să fie cineva 24 din 24, dar nu se poate, că avem o lipsă acută de personal.”

La centrul unde este internată fata sunt nouă angajaţi care lucrează în trei schimburi. În mod normal, schema de personal ar trebui să fie dublă. Aşa se face că fiecare angajat trebui să aibă grijă de șapte copii cu probleme grave de sănătate.

Reporter: De câte ori se apelează la cămaşă?

Daniela Băluţă, angajat centru: Păi la nevoie, când suntem singuri nu avem ce să facem, se bate cu pumnul pe faţă, în ochi.

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Olt a trimis o echipă în control.

Rădiţa Piroşca, director DGAPC Olt: „Am declanşat o anchetă internă cu privire la respectarea procedurilor în această stiuaţie pentru că primele explicaţii ale şefului de centru au fost că s-a intervenit doar pe o perioadă scurtă până la venirea medicului şi administrarea tratamentului pentru a-i restricţiona doar libertatea de mişcare.”

În prezent, în cele cinci căsuţe de tip familial din Caracal lucrează doar 21 de angajaţi, deși ar fi nevoie de 60. Chiar şi aşa, dacă se va dovedi că fata bolnavă a fost tratată abuziv, angajaţii care au supus-o relelor tratamente riscă să-şi piardă locul de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri