Aglomeraţie aseară în punctele de trecere a frontierei din vestul şi estul ţării. În vama Nădlac din judeţul Arad, mii de români care lucrează în Italia, Spania sau Gemania şi care au venit acasă să petreacă sărbătorile s-au întors aseară peste hotare. Coada de maşini s-a întins pe mai mult de un kilometru iar oamenii au aşteptat chiar şi o oră să treacă graniţa. Şi în vama Albiţa, din judeţul Vaslui, a fost aglomeraţie. Moldoveni de peste Prut, care au sărbătorit Crăciunul şi Revelionul pe rit vechi în România, s-au întors acasă.

Embed:

 

Maşinile au blocat complet A1, în apropierea punctului de control de la Nădlac. Poliţiştii de frontieră nu au reuşit să facă faţă numărului mare de autoturisme care trebuiau controlate, aşa că pentru verificări oamenii au aşteptat mai bine de o oră.

Pentru a elibera mai repede punctul de trecere al frontierei, poliţiştii desfăşoară controlul pe nouă benzi simultan, sunt deschise patru benzi de la autoturisme, două benzi de la autocare şi trei benzi care în mod normal deserveau camioanele”, transmite corespondentul Digi24 Dan Codre.

De o oră stăm, un kilometru am făcut într-o oră. De la Buzău suntem, mergem în Italia.

Avem o oră jumate de când stăm aici”, s-au plâns oamenii.

Nici măcar aplicaţia lansată de Poliţia de Frontieră, care semnalează punctele de trecere aglomerate, nu a fost de ajutor. Şoferii care au consultat-o spun că este inexactă, iar cei mai mulţi nici nu au auzit de ea.

Ne-am uitat dar... egal. Arăta că e liber! Se circulă nemaipomenit...

Din păcate acum am aflat de aplicaţia asta”, au spus oamenii care așteptau să treacă granița.

Aglomeraţie a fost şi în punctul de trecere a frontierei de la Nădlac situat pe DN7. Coloanele de maşini depăşeau un kilometru şi nimeni nu a aşteptat mai puţin de o oră.

Răbdarea le-a fost pusă la încercare şi turiştilor moldoveni care au venit să petreacă sărbătorile de iarnă pe rit vechi în România. În vama Albiţa, sute de oamenii au fost nevoiţi să aştepte între 30 de minute şi o oră.

Poliţiştii de frontieră se aşteaptă ca şi astăzi vămile să fie aglomerate. Ei îi sfătuiesc pe cei care vor să iasă din România să folosească toate punctele de frontieră existente, astfel încât să nu mai existe blocaje în vămi.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!