Anchetă după moartea unui bebeluș la câteva ore de la externarea din maternitate

Data publicării:
maternitate galati nume

Copilul a venit pe lume luni dimineaţă, după o naştere naturală. La câteva ore distanţă, mamei i s-a spus că bebeluşul are o fractură de claviculă şi că i-a fost bandajată mâna. Pansamentul a fost schimbată ultima dată marţi seară, iar copilul a fost externat două zile mai târziu.

El adormise acolo şi aţipisem şi eu lângă el. M-am trezit aşa brusc. El deja nu mai respira. Când am dat jos pansamentul se observa pielea opărită, cum se spune. Nu mai era în regulă acolo”, spune mama copilului.

„Era strâns, ieşise pielea de după pasament ca şi cum ai strânge o bluză, ca la curea. Aşa era strâns”, spune și tatăl copilului.

Ambulanţa chemată de urgenţă nu a mai putut face nimic pentru copil.

Asistenta care era în echipaj a constat că nou născutul era decedat. Era decedat de minute bune”, spune Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Părinţii susţin că asistenta care i-a schimbat ultima oară pansamentul pruncului le-a spus să nu cumva să umble la el. Oamenii au sesizat conducerea spitalului şi Poliţia.

S-a declanşat o anchetă internă. Conducerea spitalului deja a sesizat Colegiul Medicilor”, spune Lucica Grigorică, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă.

„În cauză poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, arată și Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Atât reprezentanţii Colegiului Medicilor, cât şi cei ai Poliţiei aşteaptă acum rezultatul autopsiei, pentru a afla din ce cauză a murit bebeluşul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri