Anchetă la Spitalul de Arsuri. Mărturiile medicului care a filmat larve în rănile unui pacient

Data publicării:
camelia roiu crop

„Au fost foarte mari neguli, în sensul că unitatea de transfuzii nu era autorizată. Asistentele au fost nevoite să facă determinări de grupe de sânge, ele nefiind calificate în acest domeniu. Consider că cea mai mare responsabililate a fost a şefului UTS, a unității de transfuzii care a girat această acitivitate neautorizată și ilegală”, a spus Camelia Roiu, medic anestezist ATI.

Camelia Roiu este medicul care a filmat pacientul cu larve care a murit tot la Spitalul de Arsuri. Spune că pacienţii mor pe capete în unitatea sanitară, din cauza neregulilor.

Au fost acum zeci de ani, am văzut niște larve, dar nu ca acum. Era ceva accidental. De-a lungul vremii erau cazuri sporadice, dar nu ca acum. Am făcut în disperare. Filmul pus pe Tolontan este filmat de mine pentru că eu am ajuns la o disperare. Eu cu colegii mei din acest spital. Știu că am colegi care vor să mă linșeze, să mă bage în comisie de disciplină, dar am și colegi pe care îi stimez și care știu că sunt profesioniști adevărați și care își fac munca. Autoritățile știau ce se întâmplă în spital”, spune medicul.

Camelia Roiu spune că medicul Adrian Stănculea știa de mai multe nereguli.

Știa. Plasele, infecţiile, toate condiţiile de asepsie, abolut tot este în responsabilitatea şefului de secţie. Colegii laşi care nu recunosc ce se întâmplă acolo să îşi aducă aminte că sunt medici şi că este esenţial să îşi facă meseria şi că cea mai mare satisfacţie este când salvezi un pacient”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri