Dosar penal în cazul copilului cu dizabilităţi de la un centru din Bucureşti legat de o uşă

Data publicării:
copil maltratat centru de plasament 14 07 2015

Foto: realitatea.net

Actualizare 17:00. Ancheta deschisă de procurori a fost demarată în urma unei sesizări făcute de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, conform procurorului Sebastian Mierliţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

„S-a deschis un dosar penal şi se fac cercetări”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Parchetului, potrivit Mediafax.


Corpul de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi cei de la Inspecţia Socială fac această anchetă la Complexul de servicii sociale Istru din Sectorul 6. Ei vor să vadă exact ceea ce s-a întâmplat şi de ce îngrijitorii au legat copilul de uşă. Iar în urma cercetărilor să ia măsurile care se impun.

În paralel cu această anchetă, copilul va primi îngrijiri, iar persoana suspectată că l-ar fi legat trebuie îndepăratată de toţi copiii din centru, a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, care a catalogat măsura luată de supraveghetori ca fiind inadmisilă. Din primele informaţii, copilul ar fi fost legat pentru că, spun supraveghetorii, aşa l ar fi controlat mai bine, acesta fiind foarte agitat.

Complexul adăposteşte 21 de copii în două căsuţe sociale contruite de un ONG, iar reprezentanţii acestuia susţin că au mai fost semnate mici nereguli până acum, dar care nu au fost confirmate. În acest caz, ei cer însă ca responsabilii să fie daţi afară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri