RADET: Nu se întrerupe apa caldă, dar scade temperatura. În schimb, bucureștenii vor primi căldură

Data publicării:
RADET mediafax 1

Actualizare 16.00. RADET a anunțat că nu va întrerupe apa caldă, dar aceasta va avea o temperatură mai scăzută în timpul nopții, pentru a putea asigura încălzirea locuințelor. Motivul este furnizarea, de către Elcen, a apei calde la o temperatură cu aproximativ 20 de grade mai scăzută decât cea normală, fapt care nu permite încălzirea locuințelor și furnizarea apei la temperaturi normale în același timp.

Viceprimarul Marcel Nicolaescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că, în urma presiunilor făcute de reprezentanții Primăriei, „situația s-a îmbunătățit, în condițiile în care temperatura apei la livrare „a crescut simțitor”.

Viceprimarul a dat ca exemplu CET Sud, unde temperatura apei a depășit 80 de grade, și CET Vest, unde este de 76 de grade, ceea ce se va simți în casele bucureștenilor, în următoarea perioadă.

Bucureștenii „vor primi agentul termic corespunzător temperaturii exterioare care este acum. 21-23 de grade vor avea, cu siguranță”, a spus primarul. „Putem pregăti în condiții optime și căldură, și apă caldă din punctele termice”, a adăugat el.

Cred că cineva își bate joc de noi. Dacă a fost presiune a fost din partea populației și din partea mediei asupra acestei probleme. Acum trei ore vii ca viceprimar iresponsanbil și alarmezi o populație întreagă că nu va primi apă caldă, că nu va avea nu știu ce și după trei ora s-a rezolvat datorită mărinimiei sale. Să fim serioși, că nu suntem copii”, a declarat Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România.

Acesta a mai spus că s-au jucat politic unii cu alții.

Asistăm la o bătaie de joc”, a adăugat Radu Opaina.

Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România a afirmat că viceprimarul Capitalei a inventat această problemă.

Nu trebuia să iasă public să spună populației lucruri care o privesc în mod direct și peste trei ore să vină să spună că el a rezolvat problema”, a declarat Radu Opaina.

Radu Opaina a acuzat jocurile politice cu privire la acest subiect.

La Primăria Capitalei, în zona de distribuție termică, respectiv viceprimarul Marcel Nicolaescu este PNL. La Primăria Capitalei, deasupra domniei sale, este domnul Sorin Oprescu, care joacă în altă barcă politică. La Ministerul economiei și finanțelor e altă gașcă politică, care ține în brațe ELCEN. Toți au interesele lor politice să se joace cu opțiunea sau cu nervii cetățeanului, crezând că unii câștigă și alții pierd”, a completaqt Radu Opaina.


Este o propunere făcută de Primăria Capitalei și acceptată de conducerea RADET. Astfel, între orele 22.00 și 5.00, nu va mai fi furnizată apa caldă. Ambele servicii nu vor mai fi furnizate simultan, cel puțin pentru o perioadă de timp.

Explicațiile primăriei

Viceprimarul Capitalei a obligat RADET să furnizeze cu rația apa caldă și caldura. A decis asta pentru ca electrocentralele care furnizează căldură nu ar furniza agentul termic la nivelul cerut de RADET.

Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, a detaliat în direct la Digi24 care sunt cauzele acestei decizii și ce se așteaptă prin implementarea ei, respectiv asigurarea măcar a unui nivel minim de confort pentru bucureșteni.

„Primăria și RADET nu primesc agent termic de la Electrocentrale București, compania care aparține Ministerului Energiei, și nu primește la nivelul comenziii pe care o dă în fiecare zi, la temperatura 80 - 85 grade, ci la o temperatură foarte scăzută, în jur de 60 de grade, și e în imposibilitatea de a asigura acest agent termic, caldura, pentru bucureșteni. Problema nu este la RADET, e la Electrocentrale”, a precizat Marcel Nicolaescu.

„Eu alerg acum la Electrocentrale ca într-un final să dea drumul la căldură la nivelul la care noi solicităm. Asta este problema cu care ne confruntăm la momentul ăsta, trebuie să o știe toată lumea . Noi facem un efort suplimentar ca prin punctele termice să reușim să dăm căldură din agentul termic pe care îl avem la punctul termic, din apa caldă pe care o avem ziua, să o oprim să dăm în locul apei calde agent termic noaptea. Ăsta e efortul nostru. Electrocentrale București ne-a luat prin surprindere și nu vrea să ne dea nivel termic la nivelul pe care îl cerem noi”, a precizat viceprimarul.

Radu Opaina: Sistemul nu ne oferă nicio condiție de viață civilizată

Nici bine nu a început iarna și auzim că, în continuare, RADET cu Primăria și cu ELCEN sunt înrt-un război total. Ce se întâmplă acum în București este simplu și nu vrea nimeni din cadrul Primăriei să vorbească despre problemă, despre problemele financiare pe care are ELCEN în raport cu RADET. Iar noi stăm și ne uităm la ei, așteptând să ne dea un serviciu pe care l-am contractat și pe care îl plătim”, a declarat, la Digi24, Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România.

Constatăm că nu ni se pot asigura apă caldă și căldură la parametrii contractuali, constatăm, încă o dată, că sistemul nu ne oferă nicio condiție de viață civilizată, că autorităţile vorbesc în gol și nu fac nimic. Se trezesc iarnă că n-au făcut nimic vara în raporturile cu celelalte instituții”, a mai spus R. Opaina. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri