Autostradă construită pe terenuri agricole. Oamenii au fost expropriați fără să primească niciun leu despăgubire

Data publicării:
autostrada exproprieri captura digi24 14 08 2015

 „Mie mi l-o tăiat aşa, în două, pe lung. Aici mi-o rămas o ţâră, şi am capătul ăla de cucuruz acolo, unde vedeţi pomul. Exact ca pe vremea lui Ceauşescu, că vine şi te ia mascaţii şi te bat să dai pământul la colectiv”, spune Anton Koș, unul dintre păgubiți.

Bărbatul de 80 de ani, care a rămas fără mai bine de două hectare de pământ, nu este singurul în această situaţie. Zeci de alţi localnici din Ţipari sau Păru au pierdut hectare întregi de teren agricol în urmă cu trei ani, atunci când au început lucrările la autostradă.

Karoly Olah, păgubit: Fără să ne anunţe înainte cu un an să nu mai semănăm, s-or băgat, era grâul semănat, era în spic, or intrat.

Oamenii au trimis în zadar sesizări la toate instituţiile statului.

Am o grămadă de memorii făcute. Şi nu numai eu, proprietarii de teren. Am făcut memorii, am primit răspuns că în cel mai scurt timp se va identifica problema şi se rezolvă, şi cu asta ne-am ales”, spune o păgubită.

Ca şi cum paguba pe care deja au suferit-o nu ar fi fost de ajuns, localnicii din Ţipari reclamă acum o altă problemă.

Din cauza unor probleme apărute la şosea, autostrada trebuie reparată. Iar constructorul ia acum pământ tot din terenurile localnicilor”, transmite corespondentul Digi24 Andrada Velciov.

Oamenii spun că nu îşi permit cheltuielile unui proces împotriva CNADR pentru a-şi recupera banii. Autostrada A6, în judeţul Timiş, a fost dată în folosinţă în anul 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri