Aviz pentru construirea moscheei din Bucureşti. Care sunt paşii următori

Data publicării:
primarie

 

Primăria Sectorului 1 a eliberat în urmă cu trei zile certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenționează să o construiască pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30.

Certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu care nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizației de construire.

Având în vedere că amplasamentul pe care urmează să fie construită moscheea este situat în zona CB5 – zonă situată în afara perimetrului central, care grupează funcțiuni complexe de infrastructură municipală și supramunicipală – pentru autorizarea construcției este necesară obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intră în competența exclusivă a Primăriei Municipiului București.

Prin certificatul de urbanism, Primăria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din România că următoarea etapă este obținerea avizului de oportunitate al arhitectului șef al Primăriei Capitalei, în scopul întocmirii Planului Urbanistic Zonal și aprobării sale de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Planul Urbanistic Zonal se supune dezbaterii publice, iar competența asigurării dezbaterii publice și realizării procedurii de consultare a populației revine structurilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București. Documentațiile de urbanism de tip PUZ nu se supun aprobării consiliilor locale de sector, ci sunt aprobate de către Consiliul General al Municipiului București.

„Numai după ce Municipalitatea va delibera și aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul construcției va putea solicita Primăriei Sectorului 1 eliberarea unei autorizații de construire”, a comunicat Primăria sectorului 1.

Muftiatul Cultului Musulman din România a depus, în data de 26 ianuarie 2016, la Primăria Sectorului 1, documentația pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergătoare obținerii autorizației de construire. Întrucât documentația depusă a fost incompletă, Primăria a transmis petentului o adresă de completare, prin care i s-a cerut precizarea scopului pentru care solicită eliberarea certificatului de urbanism, precum și prezentarea planurilor anexă, așa cum prevede legislația în vigoare.

La rândul lor, reprezentanții cultului musulman au revenit cu o completare la documentația de urbanism, în care au prezentat documentele solicitate. În aceste condiții, Primăria Sectorului 1 avea obligația legală de a elibera certificatul de urbanism solicitat de beneficiarul construcției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri