BOTOȘANI. Părinții elevilor olimpici sunt scutiți de impozite. Cine învață bine poate câștiga un apartament

Data publicării:
impozite crop

Zece elevi olimpici din Botoșani le-au făcut încă o bucurie părinţilor, pe lângă rezultatele bune obţinute la concursuri. Pentru că au venit acasă cu premii, Primăria a decis ca părinţii lor să nu mai plătească anul acesta impozitele pe clădiri şi terenuri.

Părinții Lorenei Giocaș, olimpică națională la limba latină, au fost suprinşi când au aflat că vor rămâne în buzunar cu cei 650 de lei pe care ar fi trebui să-i dea administraţiei locale.

Meritul este al fetei, evident”, spune Afrodita Giocaș, mama elevei emerite. „Pe ei îi stimulează în primul rând dorința de a deveni performeri și, bineînțeles, partea financiară este și ea un stimulent”, explică Afrodita Giocaș.

Faptul că a economisit o treime din salariul mamei pentru că a obținut premiul întâi la olimpiadă este un motiv foarte bun pentru Lorena să învețe în continuare la fel de bine. „Asta înseamnă că ei își păstrează o anumită sumă de bani pe care pot să o folosească pentru altceva, pentru a mă ajuta pe mine. Și anul ăsta m-am înscris la olimpiadă și sper să fac cât mai bine”, spune Lorena.

Tudor Lăzăruc, elev în clasa a XI-a și olimpic la chitară, le-a adus părinților scutirea de impozite. Economia făcută de familia lui a fost de peste 200 de lei. „M-am bucurat, pentru că, după ce ei m-au susținut în toate activitățile, am reușit să le ofer și eu ceva. Poate că nu un lucru atât de consistent, dar pentru început de drum este destul de potrivit, zic eu”, a mărturisit Tudor.

„Este un stimulent, este adevărat. Pentru că rezultatetele lor la olimpiadele naționale - și nu sunt puține aceste rezultate - nu sunt motivate financiar”, arată Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani.

Exact la asta s-a gândit şi Primăria când a decis că familiile a zece olimpici nu vor mai plăti impozitele pentru anul acesta.

„Considerăm această măsură binevenită, în ideea în care putem răsplăti valoarea și putem să ne aducem aportul la creșterea învățământului local. Deci, dacă vor veni, vor avea plăcuta surpriză, când ajung la ghișeu, să afle că nu trebuie să mai plătească”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar în Botoșani.

Primăria vrea acum să-i motiveze pe toţi elevii din oraş să înveţe mai bine. Cei care vor obţine anul acesta medii generale peste 9 pot câştiga un apartament prin tragere la sorţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri