Primăria din Braşov şi-a propus să reducă traficul auto din oraş şi încearcă să-i convingă pe cei care vin în vizită sau pe navetişti să-şi lase maşinile la marginea oraşului şi să folosească transportul în comun. A amenajat un terminal în care călătorii găsesc locuri de parcare, sală de aşteptare şi ghişee de unde să cumpere bilete.

Embed:

La captul liniei de autobuz care merge în centrul oraşului a fost ridicat un terminal modern, cu şapte peroane. Construcţia se întinde pe 6.000 de metri pătraţi şi include un spaţiu în care călătorii găsesc o sală de aşteptare, toalete, birou de informaţii şi ghişeu de la care pot cumpăra bilete. Lângă terminal a fost amenjată şi o parcare cu 20 de locuri.

Astfel, navetiştii care ajung cu maşinile persoanale în Braşov le pot lăsa aici şi se pot deplasa mai departe în oraş cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

Un nou terminal va fi inaugurat la finalul aceste săptămâni. Investiţia totală se ridică la 18,74 milioane de lei, din care 98% sunt fonduri europene.

Soluţie pentru un trafic mai liber în Cluj-Napoca: abonament de parcare şi bilet de autobuz la prețul de 1 leu

Şi primăria din Cluj vrea să facă revoluţie în transport. Clujenii care merg cu maşina personală de obicei sunt tentaţi acum să îşi parcheze autoturismul cu doar 1 leu şi să primească de acest leu şi bilet de transport către centrul Clujului, dacă acceptă să îşi lase maşina la marginea oraşului.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!