Campania „Adoptă un țăran!”, inițiativa inedită pentru salvarea producătorilor din mediul rural

Data publicării:
adopta un taran

Ovidiu Preot locuieşte într-o comună din Argeş. A investit, împreună cu sora sa, 20.000 de euro în solarii. Nu degeaba! A reuşit să-şi găsească o mulţime de clienţi în Bucureşti, cărora le trimite foarte des legume.

Ovidiu Preot, producător: „Ne ajută enorm. Comandă o dată pe săptămână, poate chiar de două ori pe săptămână.”

O poveste asemănătoare găsim şi la Târgovişte, unde o cunoaştem pe Elena Safciu. Ea vindea legume în pieţele din Braşov. Devenise tot mai greu să reziste pe piaţă, aşa că s-a bucurat când nişte clienţi fideli i-au propus să intre în programul dedicat micilor producători.

Elena Safciu, producător: „Oameni cu copii mici m-au sunat, da...Mămici cu copii mici care zic: chiar că ne-am bcura dacă aţi veni să ni le aduceţi la domiciliu. ”

În Poiana Mărului îi găsim pe Estera Adam şi pe soţul ei. Au o mică fermă, cu 11 vaci. Lapte, smântană, unt, telemea, brânză de vaci şi caș - sunt produsele care ajung pe masa orăşenilor care i-au adoptat.

Estera Adam, producător: „Până acum livram doar la familii cunoscute şi acum s-a extins şi în zone. Undeva, cred că peste 10, care sunt constanţi.”

Aşa a ajuns la Estera şi Oana Stanoevici, o tânără din Braşov, care pune mare preţ pe alimentaţia sănătoasă.

Oana Stanoevici, clientă: „Am doi copii mici, care beau foarte mult lapte şi am zis să le procur un lapte direct de la sursă, proaspăt. ”

Mihai Mihu, preşedinte Asociaţia "Împreună Creştem România": „Orăşeanul este binevenit să fie alături de ţăran, să vadă cum se mulge o vacă, cum se sădeşte un cartof, cum se culege o prună.”

Cum se poate adopta un ţăran? Toţi paşii sunt detaliaţi pe un site al campaniei.

"Adoptă un ţăran" este o componentă a proiectului România Bio.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri