Casa de pensii Dolj, și chiriaș, și proprietar. Instituția poate rămâne, din toamnă, fără sediu

Data publicării:
casa de pensii dolj

Casa de Pensii Dolj a pierdut în 2012 sediul în care activa de 11 ani. Moștenitorii foștilor proprietari au obținut o decizia irevocabilă de restiturie a imobilului cu o suprafață de 400 de metri pătrați şi un teren de peste 1.000 de metri pătrați. Contra unei chirii de 8.000 de lei pe lună, proprietarii au fost de acord ca instituţia să funcţioneze în acelaşi sediu timp de trei ani. Termenul expiră în toamnă.

Daniela Becheru, purtător de cuvânt CJP Dolj: S-au depus toate diligențele în vederea identificarii unor soluții de prelungire a contractului de închiriere pentru actualul sediu contract de închiriere ce expira la 15 octombrie anul curent astfel încât activitatea Casei de Pensii să se desfașoare în condiții optime.

Şi Casa de Pensii Dolj şi-a câştigat în instanţă fostul sediu în care a activat până în anii '50. Acolo funcţionează acum Spitalul Municipal care plăteşte chirie Casei - tot 8.000 de lei. Contractul de închiriere încheiat între cele două instituţii expiră, de asemenea, în această toamnă, dar nimeni nu ia în considerare evacuarea bolnavilor.

Alice Gavrilă, managerul Spitalului Filantropia: În secția medicală 3 sunt 30 de paturi, pe medicală 2, 56 de paturi, la oncologie 25 de paturi, la fizioterapie 25 de paturi, în așa fel încât nu pot fi mutați acești pacienți într-un timp foarte scurt.

O rezolvare a situaţie este aşteptată de la Primărie, care a promis că va construi un spital nou. Până atunci însă.

Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova: Plătim la Casa de Pensii o chirie și în cazul în care nu vor reuși să ajungă la o înțelegere cu proprietarul de drept al clădirii, pentru că și ei au pierdut în instanţă, atunci va trebui să le punem la dispoziţie o altă clădire.

Încurcătura imobiliară afecteaza mult şi activitatea medicală. Pentru că nu are clădirea în proprietate, conducerea spitalului nu poate face niciun fel de investiţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri