Case de serviciu pentru medici

Data publicării:
foto tamas sandor facebook locuinte pentru medici sfantu gheorghe

Szakács Csaba lucrează din luna septembrie la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe şi este unul dintre tinerii medici care a primit o locuinţă de serviciu în blocul ridicat în curtea spitalului.Doctorul va locui într-un apartament cu două camere, alături de soţie, şi ea viitor medic la acelaşi spital, şi cei doi copii ai lor.

György-Szakács Csaba, medic specialist chirurg: Ajutorul cu locuinţa asta este chiar enorm pentru familia mea. Noi am terminat acum 12 ani de activitate la Târgu Mureş.

Pentru ca medicii să primească o locuinţă de serviciu trebuie să lucreze în sistemul medical de stat din Sfântu Gheorghe şi să nu aibă rude de gradul I în oraş.

Gabriella Gyulai, medic specialist neonatolog: Eu lucrez în acest spital de aproape patru ani şi sunt din Gheorgheni. Faptul că-ţi se oferă o locuinţă de serviciu este un bonus, desigur, şi un ajutor, până strângi ceva bani ca să cumperi ceva propriu.

Blocul pentru medici are trei apartamente cu două camere, de 61 de metri pătraţi, şi trei garsoniere de 40 de metri pătraţi. Iniţiatorii proiectului vor să atragă specialişti în oraş, în condiţiile în care la Spitalul Judeţean lucrează acum 120 de medici şi 400 de asistente, dar există un deficit de 80 de cadre medicale.

Nagy András Róbert, managerul Spitalului Judeţean Covasna: Astăzi, dacă este să accentuez un anumit segment, atunci trebuie să încep cu Oncologie, Psihiatrie, Pediatrie, partea de Urgenţe, întotdeauna a fost deficitară.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna: Vrem să vină acasă tinerii specialişti şi vrem să vină la noi, în judeţul Covasna, în Ţinutul Secuiesc, specialişti buni.

Proiectul, în valoare de aproximativ 360.000 de euro, a fost finanţat de o fundaţie din Târgu Mureş, cu ajutor de la Guvernul maghiar. Autorităţile locale şi judeţene din Covasna au pus la dispoziţie terenul pentru ridicarea locuinţelor şi au asigurat branşamentele la utilităţi.

Vaas Levente, preşedinte executiv Fundaţia Stidium: În 2003 am inaugurat şi la Târgu Mureş locuinţe de serviciu pentru tinerii care rămân în ţara noastră medici rezidenţi, tineri care rămân la masterat în Târgu Mureş.

În primul an, locatarii nu vor plăti chirie, ci doar facturile la utilităţi. Ei vor locui în apartamentele de serviciu pe o perioadă de cel mult patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri