Anchetă internă la Institutul de Psihiatrie Socola, după ce un bolnav a dispărut fără urmă din spital. Acesta era internat în Secţia de Îngrijiri Paliative, unde trebuia supravegheat 24 de ore din 24. De patru zile este de negăsit. Poliţiştii fac căutări în tot judeţul, iar conducerea unităţii medicale a început propria investigaţie.

Embed:

 

De patru zile, poliţiştii din Iaşi îl caută fără oprire pe bărbatul de 66 de ani. Era diagnosticat cu o afecţiune psihică gravă şi avea nevoie de supraveghere continuă. Joi după amiază însă, bărbatul a dispărut.

„Fiind o oră la care se dă tratamentul, se pregăteşte masa, este o oră cu activitate destul de... iar infirmierii erau tocmai prinşi în această activitate de păregătire a mesei, asistenţii pregăteau tratamentul. Au fost date deja note explicative de către medici şi curanţi şi şeful de secţie, asistenţii, infirmierele şi o anchetă realizată de o comisie care se constituie special în spital”, declară prof. dr. Roxana Chiriţa, directorul medical al Institutului de Psihiatrie Socola Iaşi.

Angajaţii recunosc că ar mai fi nevoie de încă cel puţin patru persoane, pentru a se descurca aşa cum trebuie.

„Cel puţin la nivelul acelui pavilion din care a plecat pacientul cred că ar trebui cel puţin încă 50% suplimentat personalul. Fiecare pacient în sine ar trebui să fie asistat”, spune Sergiu Apostol, lider de sindicat la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi.

Bărbatul de 66 de ani este căutat de poliţişti inclusiv prin marile centre comerciale din oraş.

„Efectuăm căutări lărgite, cu efective mărite de către poliţişti. A fost distribuită fotografia cu semnalmentele inclusiv colegilor de la jandarmi şi poliţiştilor locali”, afirmă Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Secţia de Îngrijiri Paliative a fost reînfiinţată în urmă cu aproape doi ani şi are 30 de paturi. Pentru ca activitatea să se desfăşoare fără probleme, pe secţie ar trebui să lucreze 8 îngrijitori, 15 asistenţi, un medic şi 8 infirmieri. Cadrele medicale sunt ajutate doar de 4 infirmieri şi 4 îngrijitori.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!