Cazul bolnavului psihic violent de la Craiova. Până anul trecut a arbitrat meciuri de fotbal

Data publicării:
psihiatrie craiova

Pericolul s-a dezlănţuit după ce bărbatul cu afecţiuni psihice a plecat fără să îl întrebe nimeni nimic de la clinică. Și asta în condiţiile în care medicii şi-au dat seama că este vorba despre un pacient extrem de violent, adus la spital sub escorta poliţiei, la cererea familiei.

Părinţii l-au mai internat de două ori în ultimele cinci zile. De fiecare dată a fugit din salon. Cu toate acestea, medicii nu au luat măsuri speciale în privinţa lui.

A fugit de la noi după ce i se administrase tratament, a fost și menținut aproximativ un ceas într-o cameră de izolare. A părut că e în regulă să stea pe afară. Dupa care, a sărit gardul și a fugit”, a povestit Tudor Udriştoiu - managerul clinicii de psihiatrie numărul 1 din Craiova. „Spitalul de psihiatrie nu este pușcărie”, completează el.

Pe celălalt baiat l-a lovit, i-a dat cu pumnul in nas, ca sa-i dea drumul la televizor că e meci. Are probleme de mult, de la liceu. (A mai avut ieșiri violente? - n.r.) Da... a avut... a avut de multe ori...”, a mărturisit tatăl pacientului.

Acțiune ca-n filme

Până să ajungă poliţiştii, bărbatul de 30 de ani fuge pe stradă, turbat de furie. Încearcă să atace trecătorii cu un cuţit. Curg zeci de apeluri la 112. Ultimul însă, este de extremă urgenţă. Un tânăr de 27 de ani zace inconştient pe asfalt, lovit puternic de pacientul care a fugit de la psihiatrie.

A fost adus într-o stare destul de gravă (...) Pronosticul este rezervat, pacientul e în stare critică”, a declarat un reprezentant al spitalului.

O patrulă a poliţiei ajunge imediat şi îl somează pe bărbatul violent să se predea. Pacientul fuge. Oamenii legii folosesc spray-ul lacrimogen, dar asta îl înfurie. Se întoarce spre agenţi şi îi ameninţă cu cuţitul. Poliţiştii încep să tragă focuri de avertisment, agresorul îşi pierde controlul şi se repede la cei în uniformă. Două gloanţe îi străpung picioarele. Fugarul cade la pământ. În vreme ce bărbatul scăpat de la psihiatrie şi victima lui sunt duse la acelaşi spital, anchetatorii refac firul evenimentelor.

Bărbatul de 30 de ani a fost până anul trecut în mijlocul mulţimilor. A arbitrat meciuri de fotbal din ligile inferioare. Foştii colegi nu au bănuit nicio clipă că în mintea lui se luptă două personalităţi.

„Era un om normal, chiar voia să se facă remarcat. Mereu era săritor”, spune Marian Ezaru, președintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor din Craiova.

Soarta bărbatului va fi decisă după ce medicii îi vor trata rănile provocate de gloanţele care i-au trecut prin picioare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri