Cazul fetiței din Vaslui. Are patru ani și cântărește 6 kg. Părinții nu au ce să-și reproșeze

Data publicării:
mama fetitei vaslui

La cei patru ani şi o lună, Florentina cântărește 6 kilograme şi 300 de grame. Nici măcar nu se poate mişca singură.

Părinţii spun că îngrijit-o şi nu au ce să-şi reproşeze.

Noi mâncare i-am dat. I s-a dat. Ce s-a cerut. I-am dat și noi ce am putut”, a declarat Camelia Bălănescu, mama fetiței. „Asta e”, spune ea resemnată. „Noi tot am spus că poate își revine”, adaugă femeia.

Nu prindea pe ea. Nimic, nimic. Mânca, mânca, nu prindea. A fost slăbită de mică”, spune și tatăl fetiței, Marcel Bălănescu. „E copilul nostru. Ne doare sufletul”, susține el.

La începutul săptămânii, copilului i s-a făcut rău acasă. Abia după ce a leşinat şi nu au mai ştiut ce să-i facă, părinţii au decis să ducă fetiţa la spital. Era deja în comă de gradul I. În plus, pe corpul ei au fost găsite urme de violenţă.

Prezenta pe corp mai multe escoriații și echimoze motiv pentru care polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a declarat Alina Tonică, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

După o zi la terapie intensiva, fetiţa a ieşit din comă, însă va rămâne în spital până când va lua în greutate, iar medicii vor considera că este în afara oricărui pericol. Deocamdată, este hrănită de asistente, pentru că nu poate mânca singură.

„Eu am zis că are șase-șapte luni când am văzut-o atunci, seara, că eram singură în salon, prima mamă. Când am auzit că are patru ani și jumătate...ferească Dumnezeu!”, mărturisește o mămică internată la același spital.

„Nu a îngrijit-o, nu a spălat-o, nu i-a dat să mănănce. În starea în care a adus-o... Practic este schelet. Numai pielea și oasele”, comenteză o alta.

„Nu a îngrijit-o. A neglijat-o. Un copil neglijat. Mă uit la ea și plânge și sufletul în mine”, este impresia unei alte femei.

Cazul este anchetat de poliţie, dar și de inspectorii de la Protecția Copilului, care urmează să stabilească dacă ceilalţi cinci copii ai familiei pot rămâne în continuare acasă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de rele tratamente, părinţii ar putea sta până la șapte ani în închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri