Și-a lăsat serviciul și a început o afacere. Acum produce cel mai bun ulei din Europa

Data publicării:
UleiCluj

Felicia Tulai a decis să renunţe la cariera sa dintr-o multinaţională şi să transforme pasiunea părinţilor ei într-o afacere. A pornit avand doar o presă modestă şi sute de saci de seminţe de floarea soarelui.

Lucram în cu totul alt domeniu, în leasing, la momentul acela şi aveam o experienţă de şapte ani deja şi aveam nevoie de o schimbare. 2011 a fost anul în care m-am întors acasă de la Bucureşti. A fost anul în care m-am decis să îmi dau mie un an pentru a vedea dacă pot să creez un brand din munca părinţiilor mei”, spune Felicia Tulai.

În fiecare toamnă tatăl ei producea deja ulei de floarea soarelui pentru vecini şi prieteni, dar nu s-a gândit că ar putea să transforme totul într-o afacere.

În 1998 am început prima dată să facem ulei şi de atunci facem în continuu până în ziua de astăzi. Mai întâi se pune floarea în coş, se porneşte presa şi prin sistem mecanic ajunge la nişte melci şi se presează. Pe aici iese şrotul şi aici curge uleiul. În tăvile astea curge uleiul”, spune Mihai Tulai.

Tânăra a trebuit să găsească un nume, un ambalaj care să fie acceptat de magazine şi să pună pe picioare o reţea de distribuţie. Și nu a fost uşor.

Prima etapă a fost de a prezenta produsele în Cluj magazinelor cu profil naturist. Nu lăsăm niciodată un produs până nu era prezentat și degustat”, spune Felicia Tulai.

În şase luni însă, a reuşit să diversifice producţia astfel că acum, în garajul transformat în depozit, aşteaptă să fie livrate şi sticle de ulei de dovleac, rapiţă, in şi nucă. În trei ani, Felicia nu doar că a mărit producţia de cinci ori, dar a şi câştigat premiul pentru cel mai bun ulei presat la rece din Europa.

Uleiul nostru de floarea soarelui a fost evaluat de către juriu cu o stea de aur. Este singurul ulei romanesc evaluat de institutul de calitate și gust care a primit o astfel de recunoastere”, spune Felicia Tulai.

Acum uleiurile produse în micuţa gospodărie din comuna Luna aflată la 50 de kilometri de Cluj-Napoca vor ajunge pe rafturile unor supermarketuri din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri