Un centru social care a costat 3,6 milioane de lei este aproape pustiu, la un an şi jumătate de când a fost terminat. Imobilul, construit în comuna Halchiu, din judeţul Braşov, ar putea găzdui 20 de bătrâni fără posibilităţi materiale, dar deocamdată are doar un singur beneficiar. Şi asta din cauza birocraţiei.

Embed:

Pentru că Primăria nu putea să angajeze personal pentru centrul social, a contractat serviciile unui ONG care să se ocupe de bătrâni. Însă, procedurile de acreditare a centrului au durat un an şi jumătate. Aşa că abia anul acesta a început selectarea beneficiarilor din rândul celor care vin să depună cerere la primăria din comună.

Oamenii pot sta aici cel mult şase luni, până îşi rezolvă problemele. Vorbim despre opt căsuţe din lemn, cu centrală termică proprie şi încălzire prin pardoseală.

Bătrânii care ajung la centru primesc asistenţă medicală şi consiliere psihologică. Investiţia a costat Primăria 800.000 de lei, în timp ce Guvernul a dat 370.000 de lei. Restul banilor, aproape 2,4 milioane de lei, au venit de la Uniunea Europeană.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!