Este alertă la Spitalul Judeţean Bacău. 50 de oameni au ajuns de urgenţă la spital cu probleme digestive. Ei spun că au fost la un parastas, iar la câteva ore după ce au mâncat au început să se simtă rău. Pentru a face faţă valului de pacienţi, conducerea spitalului a chemat medici de acasă.

Embed:

Mâncarea pentru parastasul la care s-au îmbolnăvit zeci de persoane din localitatea băcăuană Traian a fost preparată de o firmă de catering, care a fost amendată fiindcă nu a păstrat, conform legii, probe din alimentele servite la praznic, au declarat pentru News.ro oficiali din Ministerul Sănătăţii.

Potrivit surselor citate, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a amendat firma de catering, după ce  a cerut să-i fie prezentate probe din alimentele care au fost servite la parastas, iar reprezentanţii acesteia au spus că nu le-au mai păstrat, deşi legea obligă ca acestea să fie ţinute timp de 48 de ore.

Aceleaşi surse din Ministerul Sănătăţii au spus că Direcţia de Sănătate Publică Bacău a cerut suspendarea activităţii firmei de catering.

La sesizarea conducerii spitalului, autorităţile sanitare şi cele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor vor declanşa o anchetă epidemiologică pentru a stabili în ce condiţii s-au îmbolnăvit persoanele care au ajuns la unitatea medicală cu simptomatologie de toxiinfecţie alimentară.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!