Consilierul care voia să taie corzile vocale câinilor gălăgioşi are o nouă propunere: să fie ţinuţi noaptea în casă

Data publicării:
Caini la joaca - Guliver GettyImages

Consilierul care a declarat război câinilor gălăgioşi a stabilit deja în proiectul lui şi orele în care patrupedele nu ar avea voie să stea în curţi, dar şi amenzile pentru proprietarii care nu respectă legea. Sumele sunt între 5.000 şi 10.000 de lei. Pentru această nouă propunere şi-a găsit susţinători chiar printre vecinii săi.

Însă cei mai mulţi dintre locuitorii orașului Mediaş nu văd cu ochi buni nici această propunere.

Reprezentanții primăriei nu-şi dai seama ce l-a inspirat pe colegul lor în propunerea acestei legi deoarece până acum nu au primit nicio reclamaţie de la locuitori deranjați de câini.

Ioana Făgădău, purtător de cuvânt la Primăria Mediaș: „În acest an, Poliția Locală Mediaș nu a primit nicio sesizare cu privire la tulburarea liniștii și a ordinii publice, de către câinii aflați în curțile proprietarilor”.

În ciuda acestui fapt, consilierul susține că trebuie impuse reguli. Şi are o variantă de rezervă şi pentru situaţia în care proiectul său de lege nu va trece de Consiliul Local.

Ioana Ciulea, consilier: „Dacă, totuși, această propunere a mea, din nou, cade, o să punem alta”.

Alesul local susține că va face un proiect scris care să conțină toate aceste prevederi şi că îl va depune la Primăria Mediaș înainte de viitoarea şedință a Consiliului Local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri