Copil de două luni, pentru a doua oară la spital într-o lună. Ar fi fost lovit de propria mamă

Data actualizării: Data publicării:
hol spital-1

În urmă cu două săptămâni, bebeluşul a fost adus la spital de tatăl său.

„Este vorba de un copil de două luni din Mârşani care a venit cu piciorul rupt”, spune Alexandru Cameniţă, medic neurochirurg.

Medicii au sesizat Protecţia Copilului, al cărei reprezentant a crezut varianta tatălui, conform căreia bebeluşul căzuse din pat.

„S-a suspicionat o agresiune familială, motiv pentru care a fost anunţată Protecţia Copilului. Aceştia au venit, s-a făcut acea anchetă şi, în urma discuţiilor dintre aceştia şi tatăl copilului, copilul a fost repus în familie”, spune doctor Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean Craiova.

„Nu au stabilit cu exactitate că a fost vorba de o agresiune. Nu s-a putut stabili acest lucru”, spune și Maria Dumbravă, purtător de cuvânt DGAPC Dolj.

Tatăl s-a întors la spital cu copilul, care de data aceasta este plin de vănâtâi. O rudă care îl însoţeşte susţine că micuţul este bătut de mama lui.

„Hai repede să vezi ce are copilul. E bătut. E negru măr. (Cine l-a bătut, doamnă?) Mama sa, doamnă, mama sa l-a bătut”, spune mătușa copilului.

După ce bebeluşul a ajuns a doua oară în grija lor, medicii au anunţat poliţia.

„Poliţiştii doljeni au deschis în cauză un dosar penal, iar în prezent se fac cercetări pentru depistarea mamei care este bănuită că şi-a agresat bebeluşul”, spune Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În timp ce femeia în vârstă de 22 de ani a fost dusă la audieri, vecinii spun că toată lumea din sat ştie că este violentă. Din această cauză primul ei copil, o fetiţă de aproape doi ani, este crescut de o mătuşă.

Dacă va fi găsită vinovată de agresarea propriului copil, tânăra riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti şi poate primi o pedeapsă de până la şase ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri