Curs de condus preventiv. Participanții, puși să trimită un SMS în timp ce conduceau

Data publicării:
sms la vola

Unul din patru tineri şi-a făcut un selfie în timp ce a condus o maşină. Cel putin aşa arată un studiu realizat de o companie auto. O dovadă clară că tinerii şoferi nu sunt conştienţi în ce pericol s-au pus pe ei şi pe ceilalţi.

Ca să realizeze riscurile, participanţii la cursul de şofat defensiv organizat la Iaşi au fost puşi să trimită un SMS în timp ce conduceau.

„Chiar dacă eşti atent doar pentru două secunde, la 70 km pe oră, acele două secunde reprezintă 40 de metri, 40 de metri pe care tu îi parcurgi doar din inerţie”, spune un instructor.

Testul i-a pus pe gânduri pe şoferi.

De obicei telefonul ne atrage atenţia mai mult decât condusul”.

Tinerii sunt teribilişti, dar cred că cu o educaţie bună poţi să corectezi această greşeală”, spun participanții la curs.

Efectele alcoolului asupra reflexelor unui şofer au fost testate cu ajutorul unui simulator şi a unei mingi. Testul a demonstrat că un şofer băut poate oricând apăsa pedala gresită.

Nu puteam să fac nimic, chiar nu puteam să controlez corpul deloc”, spune un participant la curs.

Bogdan Marişca, instructor șef: Ar trebui să respectăm toate regulile de circulaţie şi regulile de bun simţ şi ar fi foarte simplu. Dar, România, din păcate este un lider european în ceea ce înseamnă numărul de morţi pe şosele.

Cursanţii au învăţat şi cum să controleze maşina în cazul unui derapaj, dar şi ce se întâmplă atunci când frânăm brusc. Peste o mie de persoane din Iaşi s-au înscris în programul de conducere defensivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri