Războiul apei calde. Distrigaz așteaptă să-i fie plătite datoriile până la sfârșitul săptămânii

Data publicării:
barometru radet - captura

Apa caldă a ajuns la bucureşteni mai mult rece, în ultimele zile. CET-urile au distribuit agentul termic la o temperatură de numai 50 de grade.

„Cu această temperatură nu se poate prepara apa caldă necesară populației. Ca să putem să livrăm apa caldă între 50-55 grade, trebuie să fie cel puțin 80 de grade plecat de la CET”, a explicat Ioana Stoica, lider sindical la RADET.

Acest lucru s-a întâmplat după ce Distrigaz a redus presiunea din conducte, din cauza datoriilor acumulate de Elcen. Producătorul de agent termic recunoaşte că are restanţe, dar dă vina pe RADET.

ELCEN a acumulat datorii în valoare de 88 milioane de lei către Distrigaz, în timp ce avem de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără să mai calculăm şi penalităţile, pentru energia termică livrată şi neplătită în perioada noiembrie 2012 - septembrie 2014”, arată compania

De partea cealaltă, Primăria Capitalei asigură că RADET a plătit aproape 700 de milioane de lei pentru energia termică primită în primele nouă luni.

„Pentru cantităţile de energie termică cumpărate de la Electrocentrale Bucureşti SA, în perioada ianuarie - septembrie 2014, RADET Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti au achitat suma totală de 677.580.571 lei, faţă de valoarea totală a facturilor aferente perioadei menţionate, în valoare de 609.907.040 lei, ceea ce înseamnă că a fost plătită în totalitate cantitatea de agent termic achiziționată”, arată Primăria Capitalei.

Până la urmă, Distrigaz a fost de acord să reia furnizările de gaze, dar în anumite condiţii.

Compania a dat un termen de o săptămână pentru plata datoriilor. În caz contrar, tot bucureștenii vor suferi, când la robinet va curge din nou doar apă rece.

Peste 1,7 milioane de bucureşteni sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri