Flămând şi, cel mai probabil singur, băieţelul din Caraş-Severin dispărut sămbătă de acasă, a fost răpus de frig. O spun medicii legişti, care au făcut publice astăzi primele rezultate ale autopsiei. Anchetatorii cred că responsabilă de această tragedie este mama, care ar fi trebuit să îl supravegheze pe băiat. Ei au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele acesteia. O necunoscută rămâne, în continuare, cum a ajuns un copil atât de mic la trei kilometri de casă.

Embed:

Legiştii au dat verdictul în cazul copilului de doi ani găsit mort pe un câmp la trei kilometri de casă.

Cauza medicală a morții: hipotermia. În stomac nu avea mâncare, decât niște boabe de porumb pe care probabil le-a înghițit. Dar nu există o agresiune, ceva concret din care să rezulte o faptă penală făcută cu intenție asupra minorului”, a spus procurorul Ion Teacă.

Şi nici nu e de mirare că a murit de frig. Atunci când a fost găsit băieţelul avea pe el o bluză subţire şi o pereche de pantaloni din bumbac. Concluziile de până acum i-au făcut pe anchetatori să se îndrepte către mamă.

Ei au deschis dosar penal pe numele femeii despre care spun că avea obligaţia să îl supravegheze pe copil.

„Se vor face cercetari pentru infracțiunea de ucidere din culpă față de mamă, în special”, a precizat Laura Iancu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Anchetatorii trebuie să afle, în zilele următoare, cum a fost posibil ca un copil de doi ani să ajungă atât de departe de casă, la trei kilometri, pe un câmp. Se merge pe mai multe ipoteze, inclusiv cea potrivit căreia cineva l-a abandonat pe copil acolo.

Sunt informaţii contradictorii şi cu privire la hainele cu care era îmbrăcat băiatul. Anchetatorii spun descrierea mamei nu s-a potrivit cu realitatea.

Emanuel Beniamin, în vârstă de doi ani, era mezinul familiei. Băiatul a dispărut, sâmbătă, în jurul orei 16.00, din curtea casei unde se juca împreună cu fratele său.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!