EXCLUSIV DIGI24. Imagini surprinse imediat după prăbuşirea elicopterului SMURD

Data publicării:
elicopter 16.12

Cel puţin unul din membrii echipajului elicopterului SMURD, prăbuşit ieri în lacul Siutghiol, era în viaţă la câteva clipe după momentul impactului. Aşa reiese dintr-o înregistrare video făcută de primii martori ajunşi pe malul lacului. În timp ce aceştia căutau ajutoare, din mijlocul apei se auzeau strigăte disperate de ajutor. Un bărbat, deocamdată nu se ştie dacă este vorba de pilot sau copilot, implora să fie salvaţi. Vă avertizăm că sunt imagini cu un puternic impact emoţional:

Potrivit datelor ROMATSA, elicopterul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol la ora 16:16, la o distanţă de 500 de metri de mal.

Elicopterul zbura în flăcări și fum”, spune un martor.

În momentul în care a luat contact cu apa s-a dat peste cap, s-a rupt coada și a intrat total la fund. După un minut, un minut și jumătate, au început să iasă la suprafață resturi”, spune un alt martor.

Martorii, care au sunat imediat la 112, povestesc că au văzut mai multe persoane în apă, cerând cu disperare ajutor.

Vreo zece minute s-au auzit strigătele”, povestește un martor.


Controverse și acuzații după accident. Martorii spun că salvatorii au intervenit târziu pentru că nu aveau cheile de la motorul bărcii 

Alte imagini suprinse de un amator arată cum primii salvatori ajunşi la locul accidenului, chiar pompierii de la ISU Dobrogea, se chinuie să pornească o barcă cu motor. Fără rezultat, însă. Pompierii pornesc în căutarea victimelor dând la vâsle.

Ministerul de Interne susţine că primul echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a ajuns pe malul lacului Siutghiol la mai puţin de un sfert de oră de la momentul prăbuşirii elicopterului. Martorii au însă altă variantă: ar fi durat zeci de minute, iar salvatorii au venit nepregătiţi.

Au venit foarte târziu, le-am specificat clar - La butoaie! - ei s-au dus la Cazinou. Când au ajuns aici au venit toţi cu mâinile în buzunare. Le-am spus şi eu şi doamna, care stă aici, veniţi cu barcă pneumatică că nu putem ajungem la ei. Pâna au dat la vâsle s-a şi întunecat”, declară un martor.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri