Elev tuns de profesoara de fizică, în timpul orei. Inspectoratul școlar a declanșat o anchetă

Data publicării:
par-despicat-2

FOTO ww.doarnatural.ro

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Mariana Drumea, a declarat, duminică, că părintele unui elev din clasa a VI- a de la Şcoala "Ion Irimescu" din Fălticeni a depus, vineri, o sesizare la ISJ în care reclamă că, în timpul orei de fizică, profesoara Liliana Ciuruş, director adjunct al unităţii, i-a tăiat cu o foarfecă bretonul fiului său, din cauză că ar fi fost prea lung, scrie Mediafax.

Mariana Drumea a spus că în Regulamentul de ordine interioară al Şcolii "Ion Irimescu", aprobat în Comitetul de Părinţi, este prevăzut ca părul elevilor să aibă o anumită lungime. Ea a precizat că anterior acestui incident directorul adjunct al şcolii le atrăsese atenţia elevilor să respecte această prevedere a regulamentului, respectiv ca băieţii să nu aibă bretonul foarte lung.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că părinţii susţin că băiatul s-ar fi tuns şi şi-ar fi scurtat bretonul, însă cu toate acestea profesoara ar fi acţionat în acel mod, reproşându-i în continuare copilului că are părul prea lung.

Potrivit sursei citate, inspectorul şcolar zonal va verifica, luni, aspectele reclamate de către părinţii copilului de clasa a VI-a, iar ”dacă se va constata că s-a produs o abatere din partea cadrului didactic va propune măsurile care se impun”.

Ea a spus că în cazul unui profesor care are şi o funcţie de conducere legea prevede că o eventuală anchetă va fi făcută de o comisie stabilită de Consiliul de Administraţie al şcolii respective, din care va face parte şi un inspector şcolar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri