Eticheta virtuală pentru alimente preambalate 

Data publicării:
alimente getty 1

Cei care vor să afle mai multe informații despre produsele pe care le cumpără pot face acest lucru foarte simplu. O aplicaţie pentru telefonul mobil va afişa toate informaţiile, de la ingrediente până la numele producătorului şi ţara de origine. Are nevoie doar de numele produsului sau de codul de bare.

Mădălina Cernat, reprezentantul producătorului aplicaţiei: „Va calcula automat valoarea nutrienţilor raportat la acea porţie şi cât reprezintă acea valoare a nutrientului din doza zilnică recomandată, procentual”.

Sorin Minea, preşedinte Romalimenta: „Să-ţi dai seama ce poţi să mănânci, cât poţi să mănânci, pentru că asta e foarte important, de ce poţi să mănânci un lucru şi nu poţi să mănânci un lucru”.

Ciprian Iosef, reprezentantul producătorului aplicaţiei: „Cine poate să citească această etichetă? Că trebuie o lupă, la raft. Evident că în momentul în care scanăm codul de bare vom putea vedea pe smartphone aceeaşi informaţie sau cel puţin aceeaşi informaţie într-o variantă lizibilă”.

Deocamdată, în aplicaţie sunt introduse cel mult o mie de produse alimentare, dar numărul lor va creşte, promit comercianţii.

Marius Dunca, preşedintele ANPC: „Putem uşor-uşor să evităm acele practici comerciale înşelătoare. Chiar acum citeam, mi-a arătat cineva o poză, varză de China, ţara de origine Polonia, distribuitor Budapesta. Ziceţi-mi şi mie, ce mai înţelege consumatorul?”.

Aplicaţia funcţionează la fel de bine în cazul produselor alimentare cumpărate din magazine cât şi în cazul celor achiziţionate online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri