Expertize cu medici împrumutaţi

Data publicării:
expertiya

„Aţi avut comisie? Când?

Pe data de 30 octombrie 2014. Luaţi loc. Noi suntem fără medic, de un an de zile.

Ştiu. Ştiţi foarte bine, da, că şi anul trecut la fel a fost”.

Aşa încep conversaţiile cu pacienţii noi. Toader Conţulov are 54 de ani şi s-a pensionat din cauza unei afecţiuni a inimii. Starea lui de sănătate se poate modifica, aşa că, anual, are nevoie de o reevaluare.

În aceeaşi situaţie ca Toader mai sunt aproximativ 2.000 de pacienţi din tot judeţul Tulcea. Oamenii trebuie evaluaţi cel puţin o dată pe an.

După ce se stabilesc zilele în care un medic din judeţele învecinate este delegat să ajungă la cabinetul din Tulcea, bolnavii sunt anunţaţi să vină la control. Luna aceasta, a venit un doctor de la Constanţa.

Mihaela Stănciulescu, director la Casa de Pensii Tulcea: „Spaţiul, acolo, este destul de mic pentru aşteptare, oamenii nu au răbdare... dacă li se spune să revină peste două-trei ore, preferă să stea acolo. Plus că sunt mulţi din judeţ. La noi, judeţul are întindere mare, vin de la zeci de kilometri”.

Sorin Enache, director Casa de Pensii Brăila: „E o situaţie grea şi, evident că trebuie să fim colegi, să sprijinim necazurile altora, motiv pentru care şi în viitor, dacă vor apela la serviciile noastre, în măsura în care vom putea şi trebuie să putem, îi vom sprijini”.

Autorităţile cunosc problema Casei de Pensii din Tulcea dar nu au reuşit să angajeze medici. La concursul pentru ocuparea celor două posturi nu s-a prezentat niciun candidat în decurs de un an de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri