Galaţi. Hoţii au furat cu totul instalaţiile fotovoltaice din parcuri

Data publicării:
parc galati

Acest parc din Galaţi a fost inaugurat în 2011, după ce a fost amenajat cu peste 300 de mii de euro, bani europeni. Iluminatul a fost asigurat, pentru puţin timp, de o instalaţie fotovoltaică. Numai că aceasta a dispărut. Bucată cu bucată.

Aşa că acum, părinţii şi copiii pot merge în parc doar până la apusul soarelui, dacă nu vor să rămână în beznă. Primăria îşi recunoaşte vina, dar regretele vin târziu

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: „Un parc pe care nu prea l-am supravegheat. Deocamdată nu putem interveni noi pe o finanţare, până nu trec cei cinci ani pentru care sunt garantate toate acele lucrări”.

Iar atunci, autorităţile intenţionează să revină la iluminatul clasic. Cu alte cuvinte, capitulează în războiul cu hoţii de fier vechi.

Ceva mai greu renunţă la luptă edilul din Movileni, comună care, din 2013, are un parc în care s-a investit un sfert de milion de euro.

Cu alte cuvinte, economia pe care o fac autorităţile prin reducerea facturii electrice este anulată de cheltuielile pentru pază şi camere de luat vederi, pentru ca panourile fotovoltaice să nu cadă iar pradă hoţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri