Groapă de gunoi finalizată, dar nefolosită din cauza birocraţiei

Data publicării:
groapa de gunoi

Depozitul de deşeuri din localitatea Stăuceni este în acest moment în conservare. Instalaţiile pentru prelucrarea gunoiului nu au fost niciodată pornite, iar toate utilajele sunt trase pe dreapta. Groapa de gunoi a fost preluată de Consiliul Judeţean Botoşani de la constructor în toamna anului trecut.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean recunosc că groapa stă închisă din cauză că nu au reuşit să se hotărască ce taxă vor percepe pentru folosirea ei.

"S-a optat pentru o taxă unică, cu precizarea că discutăm de o taxă pe mediul urban şi pe mediul rural. (...) Lucrurile astea au făcut ca partea de birocraţie, să spunem, să întârzie oarecum cu câteva luni”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte CJ Botoşani.

Autorităţile promit că săptămâna viitoare vor rezolva problema taxei şi că tot atunci vor începe şi procedura pentru licitaţia la finalul căreia va fi desemnată firma care va administra groapa de gunoi.

"Dacă se aprobă în şedința de consiliu, le scoatem la licitaţie. După care ar trebui să nu fie probleme”, a mai spus vicepreşedintele CJ Botoşani.

În acest moment, aproape 100.000 de tone de gunoi se află în depozite provizorii şi aşteaptă să fie duse la noua platformă ecologică. Operaţiune care va costa aproape opt milioane de lei.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv Botoşani, spune că la ora actuală sunt depozitate peste 80.000 de tone de deşeuri. "În momentul în care depozitul de la Stăuceni va putea primi deşeurile colectate în judeţul Botoşani, va trebui ca tot acest deşeu, toată această cantitate depozitată pe aceste spaţii, să fie transportată, încărcată în utilaje şi transportată la Stăuceni, plătind taxă de depozitare şi acolo”, a mai spus Drelciuc, precizând că taxa ar fi de 100 de lei pe tonă.

Depozitul de deşeuri de la Stăuceni a costat 140 de milioane de lei, bani europeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri