Gunoiul, închis în țarcuri alimentate de panouri solare

Data publicării:
pubele inchise oradea captura 29 08 2015


Oricine vrea să intre în ţarcurile din jurul blocurilor, unde sunt depozitate pubelele, va avea nevoie de o cartelă de acces. Este soluţia găsită de edili pentru a împiedica furturile de deşeuri reciclabile şi de a-i ţine la distanţă pe oamenii străzii, care împrăştiau gunoaiele.

E dezastru ce-i acolo, vin ţiganii ăştia şi le scormonesc toate, măcar dacă ar fi corecţi, ce nu le trebuie să le pună la loc, dar le împrăştie pe acolo”, spune un orădean.

Emil Benţan, directorul adjunct executiv al Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea: Se va face un studiu de fezabilitate în acest sens pentru modul de alimentare cu curent a acestor închizători.

Sistemele de securitate vor fi alimentate electric prin energia produsă de soare. Iar firma de salubritate din oraş este cea care va suporta costurile instalării panourilor solare. În Oradea există deja patru astfel de instalaţii experimentale.

Ionel Ban, directorul de producţie al firmei de salubritate: Cea mai eficientă soluţie este cea cu alimentarea cu panouri solare, respectiv cu un acumulator care va fi închis într-o cutie şi din acel sistem practic va funcţiona fără racord electric.

Reporter: Care sunt costurile?

Ionel Ban: Ajung la aproape 1.000 de euro pe ţarc sau pe incintă închisă.

În total, vor fi securizate 530 de ţarcuri de pubele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri