Harta autostrăzilor din România pe care autoritățile ar trebui să le inaugureze. Întârzieri pe toate șantierele

Data publicării:
AUTOSTRAZI-2

În două săptămâni şoferii care merg pe autostradă la Sibiu ar trebui să circule întins până la Orăştie şi de acolo mai departe spre Deva. În dimineaţa zilei de 16 noiembrie autorităţile vor să deschidă traficul şi pe cei 22 de kilometri dintre Cunţa şi Sălişte. Muncitorii încă lucrează, dar ministrul Transporturilor este optimist.

„Nu am motive să cred că nu va fi aşa. Sigur că sunt zile ploioase, zile în care e mai dificil din cauza timpului să lucrezi şi poate să-i întârzie”, a spus Ioan Rus, ministrul Transporturilor. 

De ploile din ultima perioadă se plânge deja constructorul autostrăzii Nădlac-Arad. „Ploile din ultima vreme după cum puteţi vedea au creat bălţi şi ne-au împiedicat să efectuăm lucrări de terasamente şi asfaltări, vom încerca să terminăm lucrările până la finalul anului”, a spus Adrian Adler, reprezent al constructorului.

Depinde, însă, şi cum va fi vremea în următoarele două luni. De capriciile vremii ţine şi începerea lucrărilor la cei 70 de kilometri ai autostrăzii care va lega Sebeşul de Turda. Şefii de la Drumuri au aşteptat deja un an să deschidă şantierele. Deşi licitaţia a fost gata încă din toamna anului trecut, contestaţiile au blocat până acum acest proiect.

Alte şantiere, alte probleme. Pe ultimii 26 de kilometri ai autostrăzii Timişoara-Lugoj nu s-au terminat exproprierile. Un cimitir, o peşteră de lilieci şi un tunel pentru urşi ţin pe loc lucrările la ultimii 72 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva. Deocamdată pe acest şantier nu s-a început lucrul, deşi constructorii au încasat primii banii de la CNADNR.

Mai zgârciţi se arată şefii de la Drumuri cu drumarul Dorinel Umbrărescu care asfaltează cei aproape 9 kilometri dintre Gilău şi Nădăşelu. Deşi lucrările au ajuns la 10%, constructorul nu a primit până acum nici măcar un euro din contractul de circa 59 de milioane de euro.

Aproape 240 kilometri de autostrăzi se află în prezent, în lucru. Valoarea proiectelor sare de un miliard de euro.

Harta autostrăzilor în lucru

Cunţa-Sălişte

Arad-Nădlac

Sanoviţa- Lugoj

Traian Vuia-Deva

Gilău - Nădăşelu

Sebeş - Turda

Total: 237 km

sursa: CNADNR 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri