Intoxicați cu lapte. 46 de elevi din Satu Mare au ajuns la spital

Data publicării:
lapte stricat

Imediat după ce au băut laptele, copiii au ajuns la dispensar cu vărsături şi dureri de burtă. Medicii de la dispensar au decis să-i trimită la Spitalul Judeţean Satu Mare.

Cam la zece minute, 15 minute, au început simptomele după ce au consumat laptele. S-au prezentat toţi la noi. Mi-am dat seama că este o problemă”, spune Lucia Văleanu, medic la dispensarul din Odoreu.

Primele măsuri luate au fost de oprire a consumului laptelui, colectarea tuturor pachetelor de lapte distribuite. Dintr-un număr de 375 de copii, am făcut o evaluare, 63 de copii au consumat, din păcate, din acel produs”, spune primarul comunei, Dumitru Dorel Pop.

Medicii de la Spitalul Judeţean au decis ca 10 copii să rămână internaţi.

Restul copiilor au părăsit unitatea noastră în stare mult ameliorată, cu recomandările de rigoare”, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au prelevat probe şi l-au trimis la analize. Până când vin rezultatele, programul „Laptele şi Cornul” este sistat în tot judeţul.

Am presupus că de acolo, încă nu se ştie, nu s-a confirmat faptul că produsele lactate sunt cauza acestor simptome. Bănuim, acuma aşteptăm analiza Direcţiei Sanitare Publice”, spune Marius Ardelean, consilierul primarului din Odoreu”.

Laptele este produs de o firmă din Timişoara. Anul trecut, mii de cutii de lapte de la acelaşi producator au fost retrase din școli pentru că era stricat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri